Το συγγραφικό έργο του Λύο Καλοβυρνά χαρακτηρίζεται από μια πολύ προσωπική σχέση με τη γλώσσα, η οποία δεν ακολουθεί πάντα την πεπατημένη. Τα βιβλία του παίζουν στα όρια των κοινωνικών ταμπού, καταρρίπτοντας μύθους και αγγίζοντας δύσκολα θέματα, πάντα όμως με μια έξυπνη χρήση του χιούμορ.

Love Forever - Ωχ!

Τι θα συνέβαινε αν ο έρωτας κρατούσε για πάντα; Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα για τη μεγαλύτερη ευχή μας. Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί τον Μάιο 2010.

διαβάστε περισσότερα...

 

Εκεί που σκάει το κύμα

Η συλλογή διηγημάτων Εκεί που σκάει το κύμαθα εκδοθεί την άνοιξη του 2011 από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

διαβάστε περισσότερα...

 

Ανάμεσα στο τικ και το τακ

Παραμύθια για ανθρώπους που δε χωράνε. Η συλλογή παραμυθιών για μεγάλους θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2011 από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

διαβάστε περισσότερα...

 

Πλαθολόγιο – Η απουστειρωμένη έκδοση

Μετά από 4 εκδόσεις του Πλαθολογίου, ήρθε η ώρα για την Απουστειρωμένη έκδοση. Με 368 νέες λέξεις, το καινούργιο Πλαθολόγιο περιγράφει και διακωμωδεί φαινόμενα της γκέι και λεσβιακής κουλτούρας της Ελλάδας.

Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε τι σημαίνουν «αδερφρίκη», «κινκίναιδος», «ορχιερείς», «λεσβιτρίνα» ή, εδώ που τα λέμε, «απουστείρωση», βρήκατε το κατάλληλο βιβλίο.

Το Πλαθολόγιο – Η απουστειρωμένη έκδοση έχει εικονογραφηθεί από τη Χριστίνα-Αντουανέττα Νεοφώτιστου.

διαβάστε περισσότερα...

 

Στα Πρόθυρα Γραμματικής Κλίσης

Μιλάμε αλλά δεν λέμε. Λέμε αλλά δεν καταλαβαινόμαστε. Καταλαβαινόμαστε αλλά με άλλα λόγια αγαπιόμαστε. Όμως, οι λέξεις είναι το μόνο που έχουμε. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν αποφασίζουν να πάρουν να ξεσηκωθούν; Ένα μυθιστόρημα για το πώς είμαστε φτιαγμένοι από λέξεις. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2007.

διαβάστε περισσότερα...

 

Πλαθολόγιο Λέξεων - Η λέξη που δεν ξέρατε ότι ψάχνετε

Ένα βιβλίο με λέξεις που δεν υπάρχουν αλλά επινοήθηκαν για να περιγράψουν υπαρκτές καταστάσεις, αντικείμενα και βιώματα. Η τρίτη, ανανεωμένη & εμπλουτισμένη με 94 νέες λέξεις κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2006 από τις εκδόσεις Intro. Τον Σεπτέμβριο 2007 κυκλοφόρησε η τέταρτη έκδοση.

διαβάστε περισσότερα..

 

Πέφτω

Οι πτώσεις πονάνε περισσότερο ή ο φόβος μας μην πέσουμε; Το πρώτο μυθιστόρημά μου μιλάει για τη Λένα, μια καθημερινή, απλή λεσβία που προτιμά να σκεπάζει το τραυματικό παρελθόν της με πολύχρωμα ριχτάρια χιούμορ και ασχολιών.

διαβάστε περισσότερα...

 

Αστάρτη - Οικογενειακή Γεωγραφία

Πώς φτιάχνεται μια οικογένεια; Ποιες συνιστώσες συντελούν στο να μείνει ενωμένη ή να διαλυθεί; Πώς προσανατολίζεται στη ζωή η μικρή Αστάρτη με τις οικογενειακές συντεταγμένες που έχει;

διαβάστε περισσότερα...

 

Θεϊκό Συνταγολόγιο - Συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας Θεό

Η ιδέα ξεκίνησε με τον τελευταίο Θεό, τον Αχνιστό, αλλά μου πήρε δύο χρόνια, και πολλές αδιέξοδες προσπάθειες, μέχρι να κατασταλάξω στην τελική μορφή του βιβλίου. Το αφιερώνω σε όλους όσους δυσκολεύουν να χωρέσουν τους φόβους και τις ελπίδες τους στα ορθοπεδικά παπούτσια των συντεταγμένων θρησκειών.

διαβάστε περισσότερα...

 

Κιχ! Δεν κλίνουμε κάνα Ρήμα γιατί από κάπου μπάζει;

Ένα διήγημα για τις λέξεις που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν, καθώς και τις διακρίσεις που υφίστανται. Δημοσιεύθηκε στην ανθολογία Θρυμματισμένος πλανήτης των εκδόσεων Μίνωας.

διαβάστε περισσότερα...

 

Ρέκβιεμ

Ένα σύγχρονο Agnus Dei που έγραψα ως μέρος ενός νέου ρέκβιεμ στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Κοπεγχάγη το 1998 ως αποχαιρετιστήριο στον αιώνα που φεύγει..

 

Η Χώρα των Χιλίων Ψεμάτων

Ένα μικρό θεατρικό έργο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ψέματος που διοργάνωσε το θέατρο Φούρνος τον Απρίλιο 2005. Αφιερωμένο σε όσους το μεγαλύτερο τους ελάττωμα είναι η ειλικρίνεια.

διαβάστε περισσότερα...

 

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

Μεταφεμινιστική διασκευή του κλασικού παραμυθιού του Κάρολου Ντίκενς. Το παραμύθι δημοσιεύτηκε στο τεύχος Χριστουγέννων 2004 του περιοδικού Madame Figaro.

διαβάστε περισσότερα...


Η Χώρα των Χιλίων Ψεμάτων, το Κιχ! και ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης ανήκουν και τα τρία στην ανέκδοτη συλλογή παραμυθιών για κακά παιδιά Ανάμεσα στο τικ και το τακ.

Έχω επίσης γράψει τα ακόλουθα, αλλά ακόμη δεν έχουν εκδοθεί.

Παράθυρο σ’ ένα παραμύθι, παραμύθια για κακά παιδιά

Εκεί που σκάει το κύμα, ιστορίες με θάλασσα

Η τελευταία φορά που πέθανα, θεατρικό

Φτερά και κατσαβίδια, θεατρικό

© 2006-2010 Λύο Καλοβυρνάς / design by makebelieve